Αναζήτηση προϊόντων

Καλάθι αγορών

Σύνολο παραγγελίας: 0€
Καλάθι αγορών

Το σύμβολο της επιστροφής, της νέας πορείας και της ευημερίας

Τα καράβια είναι μεγάλο κομμάτι όχι μόνο της ζωής μας αλλά και του πολιτισμού μας. Το καράβι συμβολίζει την καινούρια κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο άνθρωπος στη ζωή του. Παρόλο που έχει συνδυαστεί με αποχωρισμούς ναυτικών, το συγκεκριμένο γούρι αποδίδει ένα φόρο τιμής αλλά και καλωσορίσματος σε αυτούς, όταν επιστρέφουν από τα ταξίδια τους στο σπίτι. Είναι ιδανικό δώρο με έντονους συμβολισμούς, ιδανικό για δώρο σε νέο σπίτι αλλά και για επαγγελματικό δώρο.

Σύμφωνα με το Λεξικό των Συμβόλων του Τζ. Κούπερ τα καράβια μεταφέρουν τον ήλιο και τη σελήνη πάνω στις θάλασσες, ενώ και η ίδια η γη είναι μια βάρκα που πλέει πάνω σε αρχέγονα ύδατα. Αντιπροσωπεύουν την αναπαραγωγή και τη γονιμότητα των υδάτων, συμβολίζουν την περιπέτεια, την εξερεύνηση, το πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο. Από τα αρχαία χρόνια τα καράβια αποτέλεσαν το σημαντικότερο μέσο επικοινωνίας, σύνδεσης, εμπορικής δραστηριότητας, ανακαλύψεων, πολέμων.
Τα καράβια επίσης είναι τόσο ανδρικά όσο και γυναικεία σύμβολα. Σύμβολα της εμβρυικής ζωής όπου η θάλασσα είναι η τεράστια μήτρα της γης, σύμβολα της επέκτασης και της ανάπτυξης, τα καράβια αποτελούν σημαντικά στοιχεία της ευημερίας. Τουλάχιστον για τους ναυτικούς λαούς όπως οι Έλληνες, η θάλασσα και τα καράβια αποτελούν έναν ισότιμο τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Καράβια που κουρσεύουν, που ανακαλύπτουν, που πολεμούν και εξερευνούν, καράβια που είναι περίεργα, άλλα που φτύνουν φωτιές και ναυαγούν. Αλλά και άνθρωποι που τα επιθύμησαν χωρίς να μπορέσουν να ταξιδέψουν μαζί τους, άνθρωποι που πήραν το ψευδώνυμό τους από την μαγική μυστική γλώσσα των ναυτικών, άνθρωποι που ταξίδεψαν για να φέρουν πιπέρια και να ναυαγήσουν λίγο πριν φτάσουν στο λιμάνι της επιστροφής.

Σχετικά Προϊόντα