Αναζήτηση προϊόντων

Καλάθι αγορών

Σύνολο παραγγελίας: 0€
Καλάθι αγορών

"Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά"

Το σύμβολο της περιπλάνησης και της αναζήτησης της αλήθειας

«Πήγαινε να δεις τα τριαντάφυλλα», είπε η αλεπού...
Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε να δει ακόμη μια φορά τα τριαντάφυλλα.
«Δε μοιάζετε καθόλου με το δικό μου τριαντάφυλλο», είπε... «Είστε όμορφα, αλλά κενά... Αν κάποιος τυχαίος περαστικός έβλεπε το τριαντάφυλλό μου, θα νόμιζε ότι σας μοιάζει. Εκείνο όμως είναι πολύ πιο σημαντικό από όλα σας, γιατί είναι το τριαντάφυλλο που έχω εγώ ποτίσει. Γιατί είναι το λουλούδι που προστάτεψα. Γιατί έχω σκοτώσει τα σκουλήκια του, γιατί είναι το τριαντάφυλλο που έχω ακούσει να παραπονιέται, να καμαρώνει ή να σιωπά. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου το καλύτερο απ' όλα. «Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά» είπε η αλεπού...

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αν κρίνουμε και από την αφιέρωση στην αρχή και από το βαθύτερο νόημα του κειμένου το βιβλίο πρέπει να είναι αφιερωμένο στα παιδιά αλλά ειδικότερα σε ένα παιδί. Ένα παιδί που έχει πολλά προβλήματα στη ζωή του. Ζει στην Γαλλία, κρυώνει και πεινάει. Σε ένα παιδί εν ονόματι Leon Werth, αλλά δεν είναι ακριβώς παιδί καθώς η ηλικία του σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή ενός παιδιού. Όμως η αφιέρωση γίνεται σε αυτόν τον άνθρωπο όταν όμως ήταν ένα μικρό αγοράκι. Ο συγγραφέας μάλλον απευθύνεται σε όλους τους μεγάλους που υπήρξαν κάποτε παιδιά και που δεν πρέπει να το ξεχνούν αυτό, γιατί ξεχνώντας την παιδική τους ηλικία χάνουν συγχρόνως και την παιδική τους αθωότητα και το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Ο Μικρός Πρίγκιπας ζητά να μάθει γι’ αυτό θέτει συνεχώς ερωτήσεις και χαρακτηρίζεται από αθωότητα. Συμβολίζει τον άνθρωπο που περιπλανιέται για να γνωρίσει τον κόσμο και να ψάξει τις κρυφές αλήθειες που δίνουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη, την ουσία των πραγμάτων! Κάθε νέο άνθρωπο που ζητά να ανακαλύψει τη ζωή και την αγάπη και το «ταξίδι» όλων μας μέχρι να πάρουμε τις απαντήσεις σε όσα μας απασχολούν και να κατασταλάξουμε δημιουργώντας αξίες σταθερές μέσα από τις εμπειρίες μας!

Σχετικά Προϊόντα