Αναζήτηση προϊόντων

Καλάθι αγορών

Σύνολο παραγγελίας: 0€
Καλάθι αγορών
Κεραμική Ελιά με Επιχρυσωμένους Καρπούς

Το σύμβολο της Ειρήνης, της Νίκης και της Αθανασίας!

Η ελιά είναι το δέντρο του καλού, ταυτισμένο με την αναγέννηση και το φώς. Το σύμβολο της Ειρήνης, της Σοφίας και της Νίκης που αντιπροσωπεύει την γαλήνη, την γονιμότητα και την προστασία.
Είναι ιδανικό δώρο και ίσως το μοναδικό σύμβολο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Για δώρο γάμου ή για νέο σπίτι, για συνεργάτες, φίλους , υπαλλήλους που αποχωρούν , αφού μπορεί να στολίσει το γραφείο, το σαλόνι και γενικά όλους τους χώρους του σπιτιού. 


Λίγα λόγια για την ιστορία...
Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την "Ελιά¨ στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο. Αποτελεί ιερό δέντρο από τα αρχαία χρόνια και βρισκόταν υπό την προστασία της θεάς Αθηνάς. Σύμφωνα με την μυθολογία στον αγώνα μεταξύ των θεών για την ανάδειξη του προστάτη των Αθηνών, που έγινε στην Ακρόπολη, νικήτρια βγήκε η Αθηνά δωρίζοντας στους Αθηναίους την πρώτη "Ελιά" του κόσμου η οποία φύτρωσε εκεί που χτύπησε το πολεμικό της δόρυ. Η Ελιά ήταν και το σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών και για αυτό το μοναδικό βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι Ελιάς. 

Σχετικά Προϊόντα